Je bent hier:

Maarten Biezeveld

Maarten volgt zijn studie geneeskunde en coschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van artsexamen kiest hij ervoor om eerst te gaan promoveren op een wetenschappelijk onderzoek, voordat hij start met zijn specialisatie tot kinderarts.

Dit onderzoek, naar de ziekte van Kawasaki (een ziekte waar het afweersysteem bij betrokken is) verricht hij zowel in het laboratorium van de bloedtransfusiedienst Sanquin als in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Dit onderzoek leidt tot publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften, zoals The Lancet, en later ook in een proefschrift genaamd Genes and Proteins in Kawasaki Disease.

Na ruim vier jaar keert hij terug in de kliniek voor de opleiding tot kinderarts. Na deze te hebben afgerond is hij aan het werk gegaan als specialist in het OLVG in Amsterdam. Als kinderarts verdiept hij zich verder in de zogenaamde atopische aandoeningen, zoals astma, eczeem en (voedsel-)allergieën. Voor dit vakgebied is hij medeoprichter van een gespecialiseerde polikliniek en samenwerkingsverband in de regio Amsterdam.

Naast patiëntenzorg en wetenschap, heeft hij zich vanaf het begin bezig gehouden met het opleiden en begeleiden van jonge dokters. Zijn enthousiasme hierin is herkend, en leidt tot meerdere nominaties en de prijs voor ‘Beste Clinicus’ door de coassistenten van de Universiteit van Amsterdam.

Naast opleidingen en cursussen die te maken hebben met het opleiden van jonge dokters, volgt hij in 2016 en 2017 een opleiding tot Intercollegiaal Coach. Samen met zijn bevriende collega Felix Kreier ontwikkelt hij een unieke methode om af te vallen. Een methode die inzicht geeft in wat er in je lijf en brein gebeurt als je besluit om af te vallen. Een methode die duurzaam is en de kans op terugval kleiner maakt.