Je bent hier:

Felix Kreier

Na een carrière in Amsterdam in de ICT als operationele teamleider voor Duitstalige landen maakt Felix de overstap naar het ziekenhuis, om geneeskunde te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Als hij cum laude zijn doctoraalexamen behaalt, besluit hij eerst wetenschappelijk onderzoek te gaan doen, voordat hij aan zijn coschappen begint.

Dit onderzoek verricht hij in het Nederlands Herseninstituut. Het onderwerp van zijn onderzoek is de invloed van de hersenen, met de hypothalamus, op vetweefsel. De uitkomsten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in vooraanstaande internationale tijdschriften en is met meerdere prijzen onderscheiden. Daarnaast resulteert het in zijn proefschrift Autonomic Nervous Control of White Adipose Tissue. Dit proefschrift is door het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam bekroond als beste proefschrift van 2005. Ook na het voltooien van zijn proefschrift blijft Felix actief binnen de hersenwetenschappen en betrokken bij het onderzoek naar overgewicht en obesitas. In 2020 verschijnt een wetenschappelijk boek over de hypothalamus uit de serie Handbook of Clinical Neurology waarbij Felix samen met onder andere Dick Swaab editor is, uitgebracht door Elsevier.

Na zijn specialisatie tot kinderarts gaat Felix werken in het OLVG in Amsterdam. Hier heeft hij tot de dag van vandaag onder andere een specialistisch poliklinisch spreekuur voor kinderen met ernstig overgewicht.

Tijdens deze periode komt zijn interesse voor de ICT weer bovendrijven en dan met name toegespitst op innovatie in de zorg. Hij wordt aangesteld als de eerste Chief Medical Information Officer van het OLVG en is medeoprichter van de landelijke vereniging van CMIO’s. In deze functie is hij verantwoordelijk voor een grote transitie van het medisch zorgsysteem in het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland. Daarnaast begeleidt hij projecten over zorgvernieuwing. In 2019 heeft Felix samen met Iris Verberk-Jonkers de hoofdredactie gedaan van het boek De dokter en digitalisering, verschenen bij Bohn Stafleu van Loghum.

Sinds 2017 is hij met zijn collega Maarten Biezeveld oprichter van Haus of Hamster. Samen ontwikkelen zij de unieke methode om duurzaam af te vallen, gebaseerd op Felix’ eerdere bevindingen tijdens en na zijn hersenonderzoek.