Je bent hier:

Persbericht

Haus of Hamster

De afgelopen 30 jaar zijn overgewicht en obesitas problemen van wereldniveau geworden, wat door de nieuwe corona-crisis nog eens extra pijnlijk wordt benadrukt.
Op 19 mei verscheen de notitie waarin 1600 zorgprofessionals de politiek oproepen om meer werk te maken van een verbetering van de leefstijl in ons land.
Daarin wordt benoemd dat gewichtsverlies noodzakelijk is, maar dat crashdiëten en extreem afvallen afgeraden worden.

In het boek De hamster in je brein; methode voor duurzaam gewichtsverlies benadrukken de Amsterdamse artsen Kreier en Biezeveld, dat de moeilijkheid bij duurzaam afvallen veroorzaakt wordt door tegenwerking van bepaalde gebieden in ons brein. Het blijkt dat, hoewel de noodzaak hoog is, deze gebieden in ons brein elkaar tegenwerken. Met name ons oerbrein wil afvallen voorkomen.

Dick Swaab (hersenonderzoeker): ‘Eindelijk een boek dat met wetenschappelijke argumenten naar al die dieetadviezen kijkt!’

Het boek ondersteunt de oproep van de zorgexperts dat crashdiëten het duurzaam afvallen alleen nog maar moeilijker maakt, zo niet onmogelijk. In heldere taal beschrijven de auteurs, hun bevindingen die door vooraanstaande hersenwetenschappers worden ondersteund. Daarnaast bieden ze met hun nieuwe ‘Hamster-breinmethode’ een reële mogelijkheid om op een gezonde manier tot een duurzaam verlaagd gewicht te komen.

Neem contact met ons op voor meer informatie
…………………………………………………………….
Hendrik de Leeuw
T: 06 46 17 56 00
…………………………………………………………….
hdeleeuw@bertramendeleeuw.nl

Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Dit vind je misschien ook interessant

Welterusten

Goede slaap helpt je biologische klok en heeft een positieve invloed op het behoud van een gezond gewicht en zelfs op afvallen. Nu is er zeker een ruime spreiding van wat voldoende slaap is. De ene persoon heeft nou eenmaal echt minder slaap nodig dan de ander. Wij zullen hier daarom ook niemand opdringen om ...

Meer
De Hamster in je Brein
12.000

verkocht

Een nieuwe methode voor duurzaam gewichtsverlies

Dit is het digitale ondersteuningsprogramma bij het boek
De Hamster in je Brein

Ontvang updates

Geef je op voor onze nieuwsbrief voor regelmatige updates.