Je bent hier:

Nieuwsbrief #7

Haus of Hamster

Dierendag!

Het Hamster-breinsymposium
Welkom bij nieuwsbrief #7. In de vorige nieuwsbrief vermeldden we dat wij op 8 oktober een symposium zouden organiseren. We hadden in het sfeervolle Hotel Arena in Amsterdam een interessante avond voorbereid. Zeer verheugd waren we met de twee hoofdsprekers van de avond, de hersenwetenschappers professor Dick Swaab en professor Erik Scherder.
Helaas zijn ook wij ingehaald door de nieuwe opleving van het corona-virus. In verband hiermee en de nieuwe maatregelen konden wij uiteraard niet anders dan deze avond voor nu af te gelasten en te verplaatsen. We weten nog niet precies wanneer het nieuwe moment zal zijn, we hopen in het voorjaar van 2021. Beide sprekers hebben al laten weten ook dan graag hun opwachting te maken. Uitstel zal dus geen afstel betekenen. We houden je op de hoogte.

Wat gelukkig wel doorging, was de ongelofelijk inspirerende Leefstijltoer van collega dokter Tamara de Weijer. Op 29 september vertelden wij ons verhaal over de hamster en de andere hersengebieden. Hierna was er uitgebreid de tijd voor Vraag & Antwoord. Niet alleen kwamen we er met zijn allen achter dat we hier de hele avond mee door hadden kunnen gaan, ook konden we weer vele nieuwe deelnemers aan ons Hamster-breinprogramma verwelkomen!
Klik hier als je hier ook gratis aan mee wilt doen.

In de spotlight – Dierendag!!

Over twee dagen is het Dierendag. En of je nu wel of geen huisdier hebt, we hebben allemaal een hamster in ons hoofd! En wat een goed moment zou deze dag kunnen zijn om even bij onze hamster stil te staan. Want ondanks het feit dat hij ons soms een beetje eigenwijs in de weg zit, is hij essentieel voor ons bestaan en doet hij wat hij doet met al de beste bedoelingen. Neem dus heel even de tijd om hem niet alleen te accepteren, maar ook even te waarderen. Of je hem wel of niet ook een traktatie geeft moet je natuurlijk helemaal zelf weten… 😉

Oefening

In het proces van afvallen ligt vaak de focus op wat er behaald kan worden. Het woord ‘doel’ is zelfs gedefinieerd als een gewenste situatie of iets wat je wilt bereiken. Soms is het echter belangrijk om ook jouw kleine stapjes te kunnen inzien. 

Vraag eens aan een partner of goede vriend wat zij positief aan jou hebben bemerkt als je al een tijdje met het programma bezig bent. Misschien durf je zelfs aan iemand te vragen wat diegene eigenlijk het mooist of meest bijzonder aan jou vindt. Als je gek wordt aangekeken zeg je maar dat het van het hamsterteam moest. Soms is een klein steuntje in de rug een extra drive om niet op te geven.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Dit vind je misschien ook interessant

Nieuwsbrief #8

Welkom bij nieuwsbrief nummer 8! Het is alweer even geleden dat we een nieuwsbrief hebben verstuurd. Dat is niet omdat we stil hebben gezeten. In tegendeel zelfs…! We hebben inmiddels 10.000 boeken verkocht in Nederland en België. En bij die twee landen...

Meer

Stress evalueren

Hieronder vind je een handig schema om jouw stress te evalueren. Waardoor heb je stress? En hoeveel stress; 1= geen, 5=zeer veel? Je zou het kunnen printen en bijvoorbeeld dagelijks na het eten...

Meer
De Hamster in je Brein
12.000

verkocht

Een nieuwe methode voor duurzaam gewichtsverlies

Dit is het digitale ondersteuningsprogramma bij het boek
De Hamster in je Brein

Ontvang updates

Geef je op voor onze nieuwsbrief voor regelmatige updates.