Nieuwsbrief #5

Duizend!

Welkom bij nieuwsbrief nummer vijf. Er is weer veel gebeurd in de tussentijd. Het is nu al bijna niet meer voor te stellen, maar we hebben zojuist een periode doorgemaakt met de hoogste temperaturen in de Bilt ooit gemeten. Naast een stijgende temperatuur heeft ook het aantal deelnemers aan ons programma een stijgende lijn laten zien: we kunnen met trots vertellen dat er inmiddels ruim 1000 mensen meedoen!

Aan het denken gezet

Deze nieuwsbrief staat in het teken van een mooi voorbeeld van James Clear uit zijn boek Elementaire Gewoontes waarin hij een verhaal vertelt over een ijsklontje in een koude kamer. Hij vraagt je in dat voorbeeld om een ijsklontje op een tafel, in een kamer met een temperatuur van min zeven graden Celsius, voor te stellen. Dat ijsklontje zal dan niet smelten. Maar stel je verwarmt de kamer langzaam, dan zal er totdat de nul graden bereikt wordt, nog steeds niets gebeuren met het ijsklontje. Pas wanneer de temperatuur doorstijgt en boven de nul graden komt, zal het klontje gaan smelten. Het geleidelijk opwarmen van de kamer, zal je dus aanvankelijk niet zien in het resultaat van smeltend ijs, maar zal wel degelijk hebben bijgedragen aan het eindpunt: water. Het proces, dat eerst nog niet zichtbaar was, is essentieel voor het resultaat.

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, want datzelfde geldt voor het veranderen van je gedrag als je wilt afvallen. Stel je eet altijd net wat meer dan je verbrandt, waarbij je dus een positieve energiebalans hebt, dan zal je gewicht met de tijd steeds een beetje toenemen. Als je dan je gewoontes langzaamaan zo verandert, dat je energiebalans steeds wat minder positief wordt en uiteindelijk zelfs negatief, dan zal je op een gegeven moment gaan afvallen. Die eerste fase zal je nog niet zien als resultaat op je weegschaal, maar deze heeft wel een heel belangrijke rol in het geheel.

Vergeet daarom niet om jezelf een flinke schouderklop te geven, als je jouw gewoontes in een goede richting stuurt. Ook als blijkt dat je jouw doel nog niet helemaal hebt gehaald. Want stel je valt in een jaar zeven kilogram af, in plaats van de tien die je als doel gesteld had, heb je dan gefaald? Wij zouden in dit geval zeggen: nee, je hebt iets geweldigs knaps en wenselijks voor elkaar gekregen. Daarnaast zouden we je aanraden om vooral heel rustig verder te gaan met deze nieuwe gewoontes. Als de richting van je nieuwe gedrag dus de goede is, kan er nooit sprake zijn van falen. Al helemaal niet volgens de theorie van ons boek en ons programma, wat tenslotte geen strandklaar-in-een-maand-methode is. 

Oefening

Als je regelmatig kleine dingen positief verandert in je dagelijks leven, kan dat bij elkaar opgeteld een groot effect hebben. Stel een man van gemiddeld postuur moet een boodschap doen, 500m heen en 500m terug. Dan zou hij die 1000m op de fiets kunnen doen of lopend. Lopen duurt in totaal ongeveer 8 minuten langer, maar verbrandt wel ongeveer 35 kcal meer. Daar zul je niet direct van afvallen. Maar als je maar vaak genoeg loopt in plaats van fietst helpt het wel. Dat geldt natuurlijk helemaal als je nog andere kleine stapjes weet te bedenken en daar een routine van kan maken. Bedenk zelf nóg zo’n kleine routine! Get that ice melting! 🧊🧊🧊💧💧💧

In de spotlight – Nieuw op de website:

Sinds kort is er op onze website een nieuw item in het menu: ‘handig’. Op dit moment vind je hier invullijsten die ook in ons boek genoemd worden. In de toekomst zullen er meer praktische tips, websites, boeken en apps te vinden zijn!

Wil jij ook deelnemen aan het digitale programma? Klik dan hier. Het kan gratis en vrijblijvend voor twee weken. Je zit hierna nergens aan vast!


Zijn er dingen die jij vanaf nu graag zou willen zien in de nieuwsbrief? Jouw input wordt erg op prijs gesteld. Mail jouw suggesties naar info@hausofhamster.com

Tot over 2 weken,

Het Hamster-team

Logo SVG - Haus of Hamster

Contact: 
info@hausofhamster.com
www.hausofhamster.com

Slapende hamster - Haus of Hamster

© Haus of Hamster; niets uit deze nieuwsbrief mag worden overgenomen zonder bronvermelding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant

Nieuwsbrief #3

Welkom bij nieuwsbrief nummer drie. De hamster had zowaar zijn debuut op televisie bij het programma Beau! Daarnaast verscheen er onder meer een interview met Felix en Maarten op Linda.nl...
Lees verder

Nieuwsbrief #4

Welkom bij nieuwsbrief nummer vier. We krijgen steeds meer mails en berichten van mensen die hun eigen hamster aan het ontdekken zijn. Het geeft veel voldoening dat het verhaal hiermee lijkt over te...
Lees verder
doe
mee

Vanaf 14 mei de Hamster-breinmethode:

Een nieuwe methode voor duurzaam gewichtsverlies!

Dit is het digitale ondersteuningsprogramma bij het boek
De Hamster in je Brein

Scroll naar top