Je bent hier:

Nieuwsbrief #2

Haus of Hamster

Drukke tijden!

Welkom bij nieuwsbrief nummer twee. We zijn ontzettend blij met alle enthousiaste reacties in de eerste weken na publicatie van het boek. We hopen dat we jou ook enthousiast hebben weten te maken om meer inzicht te krijgen in de achtergrond van ons programma.

Aan het denken gezet

Als we het hebben over ‘quarantaine kilo’s’ weet waarschijnlijk iedereen meteen wat we bedoelen. 
Maar wat zijn nou de verklaringen voor deze (ongewenste) gewichtstoename? Volgens ons is dit niet alleen voor een groot deel te wijten aan een gebrek aan focus van de prefrontale cortex, oftewel ‘de directeur’, maar ook aan het vervagen van vertrouwde routines rondom eten en bewegen. Lees hier meer over de directeur en focus.
 
Zo werd het leven van velen flink overhoop gegooid door onder andere het sluiten van sportscholen en het meer gedwongen stilzitten. Daarbij was er waarschijnlijk ook meer tijd om gedachteloos te snacken en misschien wel toename van stress (wat ook aan extra kilo’s kan bijdragen).

Oefening

Probeer eens voor jezelf te formuleren wat er de afgelopen maanden bij in is geslopen aan routines. Ben je bijvoorbeeld minder gaan bewegen? Of juist meer? Zag je eetpatroon er de afgelopen maanden anders uit dan voorheen? Probeer de (kleine) veranderingen in je eet-en beweegpatroon van de afgelopen maanden eens op te schrijven, en waar mogelijk weer terug te draaien naar ‘normaal’. Kleine stapjes in de goede richting hebben al snel een grote impact!

In de media!

Op maandag 22 juni 2020 verscheen er een groot artikel in dagblad Het Parool, geschreven door Malika Sevil, verslaggever gezondheidszorg bij deze krant. Het artikel is op basis van een gesprek van ruim twee uur met de schrijvers van ‘De hamster in je brein’, Felix Kreier en Maarten Biezeveld. In een positieve stijl beschrijft zij hier de filosofie achter het boek en de Hamster-breinmethode. Ze komt tot de (terechte) conclusie dat het meer een zelfhulpboek dan een dieetboek is. Haar artikel is daarna in veel kranten in Nederland en België verschenen.
Lees hier het artikel in Het Parool

In de spotlight

Quote van deelnemer aan het digitale programma: “Het is niet één ding wat ervoor zorgt dat het werkt, maar juist de combinatie van meerdere kleine dingetjes door de dag heen waardoor ik gefocust blijf”.
 
Wil jij ook deelnemen aan het online programma? Klik dan hier. Het kan nu ook gratis en vrijblijvend voor twee weken. Je zit hierna nergens aan vast!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Dit vind je misschien ook interessant

Nieuwsbrief #12

In de komende weken willen we extra aandacht geven aan een vaak nog onderbelichte functie van de hamster: de biologische klok. We laten aan bod komen waarom het belangrijk is om regelmaat, of beter gezegd, een vast...

Meer

Het nut van regelmatig wegen

Bij de Hamster-breinmethode vragen wij je om met enige regelmaat op de weegschaal te gaan staan. Hier leggen we uit waarom we dat doen en wat het nut is van jezelf wegen. De weegschaal kan je helpen om na te gaan ...

Meer
De Hamster in je Brein
12.000

verkocht

Een nieuwe methode voor duurzaam gewichtsverlies

Dit is het digitale ondersteuningsprogramma bij het boek
De Hamster in je Brein

Ontvang updates

Geef je op voor onze nieuwsbrief voor regelmatige updates.