Nieuwsbrief #2

Drukke tijden!

Welkom bij nieuwsbrief nummer twee. We zijn ontzettend blij met alle enthousiaste reacties in de eerste weken na publicatie van het boek. We hopen dat we jou ook enthousiast hebben weten te maken om meer inzicht te krijgen in de achtergrond van ons programma.

Prefrontale cortex - Haus of Hamster

Aan het denken gezet

Als we het hebben over ‘quarantaine kilo’s’ weet waarschijnlijk iedereen meteen wat we bedoelen. 
Maar wat zijn nou de verklaringen voor deze (ongewenste) gewichtstoename? Volgens ons is dit niet alleen voor een groot deel te wijten aan een gebrek aan focus van de prefrontale cortex, oftewel ‘de directeur’, maar ook aan het vervagen van vertrouwde routines rondom eten en bewegen. Lees hier meer over de directeur en focus.
 
Zo werd het leven van velen flink overhoop gegooid door onder andere het sluiten van sportscholen en het meer gedwongen stilzitten. Daarbij was er waarschijnlijk ook meer tijd om gedachteloos te snacken en misschien wel toename van stress (wat ook aan extra kilo’s kan bijdragen).

Hamstertje blij - Haus of Hamster

Oefening

Probeer eens voor jezelf te formuleren wat er de afgelopen maanden bij in is geslopen aan routines. Ben je bijvoorbeeld minder gaan bewegen? Of juist meer? Zag je eetpatroon er de afgelopen maanden anders uit dan voorheen? Probeer de (kleine) veranderingen in je eet-en beweegpatroon van de afgelopen maanden eens op te schrijven, en waar mogelijk weer terug te draaien naar ‘normaal’. Kleine stapjes in de goede richting hebben al snel een grote impact!

In de media!

Op maandag 22 juni 2020 verscheen er een groot artikel in dagblad Het Parool, geschreven door Malika Sevil, verslaggever gezondheidszorg bij deze krant. Het artikel is op basis van een gesprek van ruim twee uur met de schrijvers van ‘De hamster in je brein’, Felix Kreier en Maarten Biezeveld. In een positieve stijl beschrijft zij hier de filosofie achter het boek en de Hamster-breinmethode. Ze komt tot de (terechte) conclusie dat het meer een zelfhulpboek dan een dieetboek is. Haar artikel is daarna in veel kranten in Nederland en België verschenen.
Lees hier het artikel in Het Parool

In de spotlight

Quote van deelnemer aan het digitale programma: “Het is niet één ding wat ervoor zorgt dat het werkt, maar juist de combinatie van meerdere kleine dingetjes door de dag heen waardoor ik gefocust blijf”.
 
Wil jij ook deelnemen aan het online programma? Klik dan hier. Het kan nu ook gratis en vrijblijvend voor twee weken. Je zit hierna nergens aan vast!


Zijn er dingen die jij vanaf nu graag zou willen zien in de nieuwsbrief? Jouw input wordt erg op prijs gesteld. Mail jouw suggesties naar info@hausofhamster.com

Tot over 2 weken,

Het Hamster-team

Logo SVG - Haus of Hamster

Contact: 
info@hausofhamster.com
www.hausofhamster.com

Slapende hamster - Haus of Hamster

© Haus of Hamster; niets uit deze nieuwsbrief mag worden overgenomen zonder bronvermelding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant

Nieuwsbrief #1

Op 14 mei 2020 is het boek ‘De hamster in je brein’ verschenen. Tevens is het online Hamster-breinprogramma na een succesvolle pilot van start gegaan. Ondanks het feit dat de lancering door de huidige situatie...
Lees verder

Inleiding

Dit moet je lezen voordat je (ooit nog) aan een dieet begint
Maak kennis met de hypothalamus, de hamster in je brein. Een piepklein hersengebiedje, ter grootte van een suikerklontje. Weliswaar klein in omvang - minder dan één procent van het totale hersenvolume -, maar heel belangrijk. De hypothalamus is een van oorsprong ‘oud’ hersengebied (het wordt ook wel tot het …
Lees verder
doe
mee

Vanaf 14 mei de Hamster-breinmethode:

Een nieuwe methode voor duurzaam gewichtsverlies!

Dit is het digitale ondersteuningsprogramma bij het boek
De Hamster in je Brein

Scroll naar top