Je bent hier:

Nieuwsbrief #1

Haus of Hamster

Welkom bij de community!

Op 14 mei 2020 is het boek ‘De hamster in je brein’ verschenen. Tevens is het online Hamster-breinprogramma na een succesvolle pilot van start gegaan. Ondanks het feit dat de lancering door de huidige situatie met minder feestelijkheden is verlopen dan gepland, zijn wij natuurlijk niet minder blij met het resultaat. En het leuke is; dit is pas het begin. Welkom bij de community van de Hamster-breinmethode

Maak kennis met de Hamster

Even kort over ‘de hamster’. Het zou kunnen dat je denkt; waarom wordt er steeds over een hamster gesproken terwijl ik op zoek ben naar een wetenschappelijk onderbouwde methode met nieuwe inzichten over afvallen? Goede vraag! Onze missie is ervoor te zorgen dat je duurzaam gewicht kunt verliezen door de hersenwetenschappen toe te passen met heldere taal en simpele oefeningen. De hamster is hierin één van onze hoofdpersonen en staat voor de hypothalamus, een belangrijk hersengebied bij het proces van afvallen. De hamster houdt van eten en juist niet van afvallen.

Aan het denken gezet

Bij ons digitale Hamster-breinprogramma krijgen de deelnemers elke dag een oefening. Deze oefeningen zijn gericht op het behoud van focus, maar bevatten ook (nieuwe) informatie over onderwerpen zoals eten, bewegen, slapen en ontspanning. In deze nieuwsbrieven zullen we hier ook elke keer een voorbeeld van geven, door middel van een vraag of een korte oefening.

Wat ligt er sowieso ’s ochtends op jouw bord?
Hoe bevalt je eerste maaltijd van de dag? Vind je het nog prettig als ontbijt of eet je het alleen omdat je het altijd al at en iedereen om je heen ook? 🥝 🥑
Kijk ook weer eens hoeveel het is. Kijk op etiketten naar de voedingswaarde of zoek dit op. Weeg je porties eens af op een keukenweegschaaltje. Hoeveel calorieën bevat dit ontbijt?
Ga nu ook bij jezelf na of dit voor jou de goede hoeveelheid is, in verhouding tot het werk dat je doet of de activiteiten die je onderneemt. 

In de spotlight

21 juni 2020 is het weer vaderdag. Ben jij klaar met het zoveelste paar sokken of manchetknopen te krijgen? Of weet je ook dit jaar niet wat je moet geven? Wij hebben het perfecte cadeau om zonder schuldgevoel te geven. De overtollige (quarantaine) kilo’s kunnen hiermee op een verstandige en duurzame manier worden aangepakt.

Corona virus & overgewicht

COVID-19 heeft invloed op ieders dagelijks leven. Ondanks het feit dat de maatschappij langzaam maar zeker weer herstellende lijkt te zijn, hebben de afgelopen maanden onuitwisbare sporen achter gelaten. Ook zijn we tot belangrijke inzichten gekomen. Zo is gebleken dat het grootste deel van de ic-opnames met (ernstig) overgewicht heeft te kampen. Dit was ook de reden van 1600 zorg-professionals om de politiek op te roepen om nu echt werk te maken van het stimuleren van een gezonde leefstijl en het bevorderen van langzaam gewichtsverlies waar dat gewenst is. Dit zou dus een goed moment kunnen zijn om elkaar te helpen, en met zijn allen in kleine stapjes onze leefstijlgewoonten aan te gaan passen. 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Dit vind je misschien ook interessant

Het nut van bewegen

Regelmatig bewegen heeft meerdere nuttige effecten voor ons lichaam, als het gaat om gewichtsverlies. Zo geeft bewegen een goede terugkoppeling aan onze biologische klok, waardoor verterings- en verbrandingsprocessen effectiever zullen verlopen. Daarnaast geeft bewegen een onderdrukking ...

Meer

Beweging plannen

Hieronder vind je een schema om jouw beweging in te plannen. Print hem uit en neem bijvoorbeeld zondag even de tijd om heb voor jezelf in te vullen. Maak een reële planning, maar probeer jezelf...

Meer
De Hamster in je Brein
12.000

verkocht

Een nieuwe methode voor duurzaam gewichtsverlies

Dit is het digitale ondersteuningsprogramma bij het boek
De Hamster in je Brein

Ontvang updates

Geef je op voor onze nieuwsbrief voor regelmatige updates.